Na hodine THD sme pre tentoraz nahradili školskú dielňu kuchyňou. Spoločne sme sa poskladali na suroviny, z ktorých sme následne pripravili tuniakovú a avokádovú nátierku. Ak by ste si chceli nátierky pripraviť aj vy, budete potrebovať:
AVOKÁDOVÁ NÁTIERKA :
- 2 avokáda
- 4 strúčiky cesnaku
- celé balenie syrokrému
- štipka soli, korenia...
Postup:
Všetko poriadne do hladka vymixujeme alebo vymiešame, dochutíme soľou a ľubovoľnými koreninami.
TUNIAKOVÁ NÁTIERKA:
- 2 konzervy tuniaka
- 250g masla
- celé balenie syrokrému
- 1 cibuľa
- štipka soli, korenia...
Postup:
Cibuľu nakrájame na drobno. Môžeme ju opražiť na masle alebo pridať aj čerstvú. Tuniaka, syrokrém a maslo dobre premixujeme. Dochutíme soľou a korením. Nakoniec primiešame pripravenú cibuľku.
Tip:
Maslo je najlepšie mať zmäknuté, aby sa dobre rozmiešalo, tak ho ešte ½ hodiny pred prípravou vyberte z chladničky.