sova ZÁKLADNÁ ŠKOLA CLEMENTISOVA 616/1, 024 01 KYSUCKÉ NOVÉ MESTO 

ff

logo skola okej

Oznamy a novinky ŠKD

POPLATOK ZA ŠKOLSKÝ KLUB DETÍ

1. Podľa §114 ods.6 zákona č.245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní /školský zákon/ a o zmene a doplnení niektorých zákonov „Výšku mesačného príspevku na čiastočnú úhradu nákladov na činnosti školského klubu detí určí všeobecne záväzným nariadením obec, ktorá je jeho zriaďovateľom“. V tomto zmysle Mesto Kysucké Nové Mesto vydalo VZN č.6/2013, kde upravilo výšku mesačného príspevku na čiastočnú úhradu nákladov spojených s činnosťou školského klubu detí. Mesačný príspevok sa uhrádza mesačne vopred najneskôr do posledného pracovného dňa predchádzajúceho mesiaca. Výška mesačného príspevku za prvé nezaopatrené dieťa 10,- €za druhé a každé ďalšie nezaopatrené dieťa 5,- €, deti v hmotnej núdzi majú znížený mesačný príspevok na polovicu, t.j. 5,- € za dieťa, ak zákonný zástupca dieťaťa je poberateľom dávky v hmotnej núdzi a príspevkov v dávke v hmotnej núdzi.

2. Platbu je možné realizovať iba poštovou poukážkou alebo prevodom na číslo účtu 1937956954, kód banky 0200. IBAN: SK15 0200 0000 0019 3795 6954.

3. Prosíme zákonných zástupcov žiakov, aby platby za ŠKD uskutočnili nasledovne:

    a) za obdobie september až december v príslušnom kalendárnom roku;

    b) za obdobie január až jún v nasledujúcom kalendárnom roku.

4. Pri platbe je potrebné do správy pre prijímateľa uvádzať meno, priezvisko žiaka, /prípadne, ak platíte za viac detí jednou sumou, tak uvediete mená, priezviská detí, za ktoré platíte/ do kolónky variabilný symbol uviesť mesiac a rok, za ktorý bola platba realizovaná /MMRRRR/.

5. Ak zákonný zástupca odhlási dieťa zo ŠKD v priebehu mesiaca, nemá nárok na vrátenie poplatku.

6. Pokiaľ zákonný zástupca dieťaťa neuhradí príspevok za pobyt dieťaťa v ŠKD a boli využité všetky primerane dostupné spôsoby na zabezpečenie úhrady, rozhodne vedenie školy o vyradení dieťaťa zo ŠKD.

7. V prípade, že zákonný zástupca nemá záujem o pobyt dieťaťa v ŠKD, musí podať vopred písomnú žiadosť o odhlásenie dieťaťa zo ŠKD vedeniu školy. Ak tak neurobí, dieťa je vedené v školskom klube naďalej a tým pádom má zákonný zástupca povinnosť platiť poplatok ŠKD.

8. V prípade, že dieťa nebude celý mesiac navštevovať ŠKD z vážnych dôvodov, ale chce pokračovať v navštevovaní školského klubu, má zákonný zástupca povinnosť taktiež vopred podať písomnú žiadosť o prerušenie dochádzky do školského klubu vedeniu školy. Na základe tejto žiadosti mu bude poplatok za daný mesiac odpustený.

Za pochopenie ďakujeme.