sova ZÁKLADNÁ ŠKOLA CLEMENTISOVA 616/1, 024 01 KYSUCKÉ NOVÉ MESTO 

ff

logo skola okej

Návody

Používanie tabletu/mobilného telefónu v dištančnom vzdelávaní - návod č.1

pexels julia m cameron 4145032 Stredné

Dištančné vzdelávanie, vypracovanie úloh cez tablet/mobil je o niečo náročnejšie ako cez stolový počítač alebo notebook, ale nie nemožné. Aplikácie ako Edupage, Word, Excel, Powerpoint, Google Meet, Email sú dostupné aj na Os Android. Ich funkčné prvky sú ale mierne zjednodušené a ovládanie iné ako sme zvyknutí z PC. Na našej škole sme zvolili pre dištančné vzdelávanie kombináciu Edupage, Google Meet pre konferencie, Aplikácie Google  ako G-mail, Kalendár pre kontrolu naplánovaných videokonferencií. 

 

androi

 Aplikáce Google užitočné v dištančnom vzdelávaní

2

1: Prehliadač Google, 2: Emailová schránka, 3: Google disk, 4: Prekladač jazykov, 5: Tabuľky Google - alternatíva Excel, 6: Dokumenty Google - alternatíva Word, 7: Prezentácie Google - alternatíva Powerpoint, 8: Google meet - aplikácia na videokonferencie

V súčasnosti Google zmenil logá svojich aplikácii a vyzerajú v porovnaní s pôvodnými takto:

gfgfgf

  Ukladanie svojich prác na Google Disk

Svoje práce si môžeme ukladať do vytvoreného adresára na svojom Google Disku. Môžeme si takto ukladať svoje úlohy vo Worde, Exceli či Powerpointe a mať ich na jednom mieste a vždy sa k nim môžeme vrátiť či už z PC alebo z mobilného zariadenia z hocijakého miesta kde máme pripojenie do internetu.

Ako si vytvorím adresár na ukladanie stiahnutých obrázkov na Google Disk

Nahrávanie vypracovaných úloh na Edupage

Vypracované úlohy si môžeme najprv uložiť na svoj Google Disk a neskôr poslať priamo z neho učiteľovi cez Edupage.

  

Sťahovanie obrázkov z internetu do tabletu a na svoj Google Disk

V druhej časti si ukážeme ako využívať aplikácie Word, Excel a Powerpoint od Microsoftu alebo alternatívy od Google. Vyskúšame si vytvoriť vlastné konto v svojom mobilnom zariadení a inštaláciu vlastných aplikácii. Ukážeme si jednotlivé funkčné prvky aplikácie Meet pre videokonferencie. Ukážeme si možnosť pripojenia fyzickej klávesnice k tabletu aby sa nám pracovalo lepšie.